Křupavá kachna a ananas s dipem
65 min.
Ingredience
- 600gramůAnanas
- 800gramůKachní prsa
- 1kusLimetka
- 20gramůMeduňka
- 3decilitryOlej arašídový (podzemnicový)
- Na červený dip
- 150gramůKompot mandarinkový
- 150gramůZázvor nakládaný
- 60mililitrůKečup
- 1gramKoriandr
- 1gramHřebíček
- 1gramAnýz
- 2gramyPepř černý mletý
- Na těstíčko
- 180gramůMouka pšeničná celozrnná
- 20mililitrůOlej z vlašských ořechů
- 1decilitrMléko polotučné
- 4gramySůl
- 100gramůKokos
- 120mililitrůVíno portské
- 3kusyVejce slepičí
- Na žlutý dip
- 150gramůMajonéza
- 100gramůJogurt bílý
- 70gramůJablko
- 100gramůBanány
- 40gramůKari
- 20gramůMandle
- 20mililitrůSirup javorový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1698 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
127 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
7 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme celozrnnou mouku, strouhaný kokos, olej, mléko, vejce, sůl a portské víno a vše vyšleháme do hladkého těsta.
- 2Kachní maso osušíme a naporcujeme na menší kousky, ananas oloupeme a nakrájíme na plátky. Ve woku rozpálíme arašídový olej a kousky masa a plátky ananasu nejprve obalíme v těstíčku a potom osmažíme na oleji, každou porci asi 8 minut. Necháme okapat na papírové utěrce a uchováme v teple.
- 3Na dipy dáme do jedné misky okapané mandarinky, zázvor, kajenský pepř, kečup, koriandr, hřebíček a anýz. Do druhé misky majonézu, jogurt, jablko a banán nakrájené na kousky, kari, sůl, mleté mandle a javorový situp. Obsah obou misek rozmixujeme ručním mixérem na pyré. Ma talíře rozložíme porci kachny a ananasu, ozdobíme plátkem limetky a posypeme nasekanou meduňkou. Podáváme s oběma dipy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.