Křupavé knedlíčky z vepřového masa protkané nudlemi
30 min.

Ingredience
- 400gramůVepřové maso mleté
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceOmáčka ústřicová
- 2lžíceStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 170gramůNudle vaječné
- 1hrnekOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1349 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
125 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
465 mg
Postup přípravy
- 1Smícháme vepřové s česnekem, ústřicovou omáčkou, rozšlehaným vejcem, koriandrem a strouhankou. Osolíme a opepříme.
- 2Prohněteme maso, aby vznikla lepkavá směs, z té uválíme knedlíčky o velikosti vlašského oříšku.
- 3Necháme v hrnci s vařící vodou spařit nudle 3 minuty. Poté nudle scedíme, opláchneme proudem studené vody, necháme okapat.
- 4Kolem každého knedlíčku obalíme 5 nudliček tak, aby ho obepínaly ze všech stran a navzájem se křížily.
- 5Rozehřejeme si na pánvi olej, knedlíčky osmahneme dozlatova. Jakmile začnou knedlíčky hnědnout, vyndáme je a necháme okapat. Podáváme ozdobené čerstvým koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.