Křupavé kuličky z mletého masa

40 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2639 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
277 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli nakrájíme najemno. Očištěnou mrkev nastrouháme.
  • 2
    V pánvi rozpálíme 0.5lžičky másla a maso s cibulí na něm restujeme, dokud se maso nezačne drolit. Vmícháme mrkev a dochutíme solí, pepřem, tymiánem a muškátovým oříškem.
  • 3
    Zbytek másla zahřejeme a krátce na něm osmahneme mouku. Za stálého míchání vlijeme vývar a cca 2min povaříme na hladkou omáčku. Vložíme maso a ochutíme citronovou šťávou. Vmícháme nasekanou petrželku a žloutek. Vzniklou hmotu rozetřeme na alobal a necháme hodinu chladit v lednici.
  • 4
    Poté z hmoty vytvoříme cca 24 kuliček. Vejce rozmícháme se lžící vody. Kuličky obalíme ve strouhance, potom v rozšlehaném vejci a opět ve strouhance.
  • 5
    Rozpálíme olej na fritování a kuličky v něm smažíme cca 4min. Osušíme na papírové utěrce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.