Křupavé kuličky z mletého masa
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200gramůMaso mleté - mix
- 1kusMrkev kořen
- 0,5lžičkaTymián čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 35gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůMasový vývar
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 0,5hrstPetržel - nať
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůStrouhanka
- 1litrOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2639 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
277 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme najemno. Očištěnou mrkev nastrouháme.
- 2V pánvi rozpálíme 0.5lžičky másla a maso s cibulí na něm restujeme, dokud se maso nezačne drolit. Vmícháme mrkev a dochutíme solí, pepřem, tymiánem a muškátovým oříškem.
- 3Zbytek másla zahřejeme a krátce na něm osmahneme mouku. Za stálého míchání vlijeme vývar a cca 2min povaříme na hladkou omáčku. Vložíme maso a ochutíme citronovou šťávou. Vmícháme nasekanou petrželku a žloutek. Vzniklou hmotu rozetřeme na alobal a necháme hodinu chladit v lednici.
- 4Poté z hmoty vytvoříme cca 24 kuliček. Vejce rozmícháme se lžící vody. Kuličky obalíme ve strouhance, potom v rozšlehaném vejci a opět ve strouhance.
- 5Rozpálíme olej na fritování a kuličky v něm smažíme cca 4min. Osušíme na papírové utěrce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.