Křupavé špízy

85 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
36 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vody namočíme asi 24 bambusových špejlí.
  • 2
    Poté špejle rozdělíme podle surovin. Na první čtyři špejle napíchneme malé kousky kalamárů a krevet. Další se budou skládat z kousků kuřecího masa a jarní cibulky. Na zbývající špejle napíchneme vepřové maso s kousky dýní. A na poslední kousky lososa, tuňáka a kapra.
  • 3
    Špízy osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce, poté v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance.
  • 4
    Na větší pánvi rozpálíme olej a špízy postupně smažíme. Když budou mít zlatavou barvu, vyndáme je a necháme okapat.
  • 5
    Špízy podáváme s omáčkou tonkatsu, kousky limetky, hořčicí a nastrouhaným zelím.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.