Křupavé špízy
85 min.
Ingredience
- Přísady
- 1decilitrOmáčka Tonkatsu
- 1kusLimetka
- 2lžíceHořčice
- Špízy
- 2kusyKalamáry
- 225gramůKuřecí prsa
- 1kusCibulka jarní
- 15dekagramůDýně
- 225gramůVepřové maso libové
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 2decilitryStrouhanka
- 8kusůKrevety tygří - loupané
- 175gramůKapr obecný
- 60mililitrůOlej sezamový
- 200gramůLosos obecný
- 200gramůTuňák
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
36 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do vody namočíme asi 24 bambusových špejlí.
- 2Poté špejle rozdělíme podle surovin. Na první čtyři špejle napíchneme malé kousky kalamárů a krevet. Další se budou skládat z kousků kuřecího masa a jarní cibulky. Na zbývající špejle napíchneme vepřové maso s kousky dýní. A na poslední kousky lososa, tuňáka a kapra.
- 3Špízy osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce, poté v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance.
- 4Na větší pánvi rozpálíme olej a špízy postupně smažíme. Když budou mít zlatavou barvu, vyndáme je a necháme okapat.
- 5Špízy podáváme s omáčkou tonkatsu, kousky limetky, hořčicí a nastrouhaným zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.