Křupavé taštičky won ton
65 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 2kusyCibulka jarní
- 3lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaCukr krupice
- 2kusyChilli paprička
- 1lžíceSherry brandy
- 2lžíceOlej rostlinný
- Taštičky
- 1lžíceCibule
- 60gramůShiitake houby
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 16plátkůTěsto Wonton
- 2mililitryOlej rostlinný
- 0,5lžičkaZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
65 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
864 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Osm špejlí namočíme na půl hodiny do studené vody. Česnek, cibuli, zázvor a houby nakrájíme.
- 2Jednu lžíci oleje rozehřejeme na pánvi, přidáme cibuli, česnek, zázvor a opékáme 2 minuty. Poté vmícháme houby a opékáme ještě 2 minuty. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
- 3Do každého plátku těsta vložíme doprostřed vychladlou houbovou náplň. Protilehlé rohy plátků won ton přehneme přes náplň, upravíme taštičku a okraje těsta přitiskneme k sobě.
- 4Dvě taštičky napíchneme na jednu špejli a osmažíme po obou stranách dozlatova ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje. Olej nesmí být příliš horký, jinak těsto zhnědne a náplň by zůstala syrová. Taštičky odkládáme na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk.
- 5Příprava omáčky:
- 6Dvě lžíce rostlinného oleje rozehřejeme na vysokou teplotu. Jarní cibulky a chilli papričky vložíme do žáruvzdorné misky a přelijeme horkým olejem. Poté vmícháme další suroviny na přípravu omáčky.
- 7Osmažené taštičky upravíme na mísu a servírujeme s omáčkou. Můžeme je ozdobit plátky limetky a snítkami koriandru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.