Křupavé taštičky won ton

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
65 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
864 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Osm špejlí namočíme na půl hodiny do studené vody. Česnek, cibuli, zázvor a houby nakrájíme.
  • 2
    Jednu lžíci oleje rozehřejeme na pánvi, přidáme cibuli, česnek, zázvor a opékáme 2 minuty. Poté vmícháme houby a opékáme ještě 2 minuty. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
  • 3
    Do každého plátku těsta vložíme doprostřed vychladlou houbovou náplň. Protilehlé rohy plátků won ton přehneme přes náplň, upravíme taštičku a okraje těsta přitiskneme k sobě.
  • 4
    Dvě taštičky napíchneme na jednu špejli a osmažíme po obou stranách dozlatova ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje. Olej nesmí být příliš horký, jinak těsto zhnědne a náplň by zůstala syrová. Taštičky odkládáme na papírový ubrousek, aby odkapal přebytečný tuk.
  • 5
    Příprava omáčky:
  • 6
    Dvě lžíce rostlinného oleje rozehřejeme na vysokou teplotu. Jarní cibulky a chilli papričky vložíme do žáruvzdorné misky a přelijeme horkým olejem. Poté vmícháme další suroviny na přípravu omáčky.
  • 7
    Osmažené taštičky upravíme na mísu a servírujeme s omáčkou. Můžeme je ozdobit plátky limetky a snítkami koriandru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.