Křupavý kachní salát
75 min.
Ingredience
- 6kusůKachní stehna
- 20gramůZázvor celý
- 1,5lžíceKoriandr čerstvý
- 0,5kusŘedkev bílá
- 10kusůCibulka jarní
- 4lžícePotočnice
- 4stroužkyČesnek
- 2kusyBadyán
- 4lžíceKečup
- 2lžíceSezam - semena
- 20gramůSójové výhonky
- 100mililitrůSalátový dresink
- 3lžíceOlej olivový
- Dresink s medem a sójovou omáčkou podle Ramsaye [47710]
- 2,5gramyHořčice v prášku
- 25gramůMed včelí
- 5mililitrůOcet Sherry
- 25mililitrůOlej rostlinný
- 12,5mililitrůOlej sezamový
- 25mililitrůOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
887 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
52 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očistíme kachní stehna, nahrubo nakrájíme čerstvý zázvor a ze svazečku čerstvého koriandru otrháme lístky od stonků. Dále na široké proužky pokrájíme 1/2 oloupané bílé ředkve, na kousky 1 svazek jarních cibulek a nadrobno 2 svazky potočnice.
- 2Kachní stehna vložíme do velkého hrnce, přidáme neloupané stroužky česneku, badyán, posekaný zázvor a koriandrové stonky, zalijeme studenou vodou a uvedeme do varu. Na zmírněném ohni vaříme doměkka asi 45 minut. Vyjmeme kachní stehna, necháme je vychladnout, vykostíme je a zbavíme kůže a tuku. Maso pokrájíme na špalíčky silné asi 1 cm.
- 3V misce připravíme omáčku smíchámím 100 ml dresinku s medem a sójovou omáčkou (salátový dresink) se 4 lžícemi kečupu, dále si opražíme 2 lžíce sezamu.
- 4Ve velké pánvi se zabroušeným dnem rozehřejeme olej a dokřupava na něm osmažíme kachní špalíčky, které ihned po osmažení obalíme v omáčce. Ve velké míse promícháme kachní špalíčky s pokrájenou ředkví, koriandrovými lístky, potočnicí, cibulkou a sójovými výhonky.
- 5Salát rozdělíme na misky a servírujeme posypané opraženým sezamem.
- 7Dresink s medem a sójovou omáčkou podle Ramsaye [47710]:
- 8V misce se zaobleným dnem zahřejeme ve vodní lázni med. Po odstavení za stálého šlehání přidáme práškovou anglickou hořčici, sójovou omáčku, sherry ocet, sezamový olej a nakonec olej rostlinný. Směs šleháme tak dlouho, až vznikne hladká hmota, která má konzistenci mezi vinaigrettem a majonézou.
- 9Hotový dresink přelijeme do skleněné dobře uzavíratelné nádoby, ve které vydrží ve spíži téměř neomezenou dobu. Před použitím vždy řádně protřepeme.
- 10Tento dresink je výtečný ke kuřeti a lze jej použít i jako marinádu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.