Křupavý pečený falafel
35 min.
Ingredience
- 150gramůCizrna
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 1lžíceKmín mletý
- 6lžicPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř cayenský
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cizrnu namočíme 12 hodin předem ve vodě.
- 2Česnek nakrájíme na jemno, cibuli také. Dáme do mixéru spolu se slitou cizrnou. Přidáme kmín, kajenský pepř, petrželku, sůl, pepř, citronovou šťávu a rozmixujeme tak, abychom získali konzistenci strouhanky.
- 3Na plech rozprostřeme pečící papír a potřeme ho dvěma lžícemi olivového oleje.
- 4Z cizrnové směsi tvoříme placičky o průměru asi 4 cm. Skládáme je na plech a potřeme je zbylým olejem.
- 5Pečeme 15 minut na 180 °C.
- 6Podávát je můžeme jen tak, nebo se salátem, v housce jako veganský hamburger atd.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.