Křupavý pečený falafel

35 min.
Indie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cizrnu namočíme 12 hodin předem ve vodě.
  • 2
    Česnek nakrájíme na jemno, cibuli také. Dáme do mixéru spolu se slitou cizrnou. Přidáme kmín, kajenský pepř, petrželku, sůl, pepř, citronovou šťávu a rozmixujeme tak, abychom získali konzistenci strouhanky.
  • 3
    Na plech rozprostřeme pečící papír a potřeme ho dvěma lžícemi olivového oleje.
  • 4
    Z cizrnové směsi tvoříme placičky o průměru asi 4 cm. Skládáme je na plech a potřeme je zbylým olejem.
  • 5
    Pečeme 15 minut na 180 °C.
  • 6
    Podávát je můžeme jen tak, nebo se salátem, v housce jako veganský hamburger atd.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.