Křupavý salát s vejci
25 min.
Ingredience
- 150gramůSlanina vepřová
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůRukola
- 100gramůSalát ledový
- 100gramůBaby špenát
- 100gramůSalát kadeřavý
- Na dresink
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
66 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Plátky slaniny rozložíme na pečící papír a dáme do horkovzdušné trouby upéct dokřupava, asi 15 minut, až se plátky zkroutí. Zatím si uvaříme vejce na hniličku, poté ihned zchladíme a oloupeme. Baby špenát, rukolu i oba saláty omyjeme a necháme okapat.
- 2Na dresink důkladně smícháme v míse ocet, olej, prolisovaný česnek, hořčici, sůl a pepř a necháme odpočinout.
- 3Na talíř rozložíme listy baby špenátu, rukoly a salátů, větší listy natrháme, přidáme opečené plátky slaniny a zalijeme dresinkem. Navrch položíme vejce, které poloroztrhneme tak, aby žloutek vytekl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.