Krupicové suflé se sýrem a višněmi
35 min.
Ingredience
- Na suflé
- 1,5decilitryMléko plnotučné
- 60gramůKrupice dětská
- 2gramyCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 4kusyVejce slepičí
- 3lžíceCukr třtinový
- 100gramůSýr lahůdkový tavený 70%
- 20gramůCukr moučkový
- 70gramůMáslo čerstvé
- 0,5špetkaSůl
- Na višňovou přílohu
- 3decilitryVíno červené
- 1kusHřebíček
- 1kusVanilkový lusk
- 2lžíceCukr krupice
- 2gramySkořice celá
- 400gramůVišně
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
770 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
31 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme krupici, cukr, vanilkový cukr, sůl. Za stálého míchání metlou uvaříme hustou krupici. Stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout, vmícháme žloutky a 20 g másla. Dobře promícháme, necháme vychladnout.
- 2Lahůdkový sýr rozšleháme, z bílku ušleháme tuhý sníh, zlehka přimícháme máslový sýr.
- 3Formičky na suflé vymažeme zbylým máslem, vysypeme třtinovým cukrem. Na dno vložíme máslový sýr se šlehačkou, potom navrch krupici.
- 4Naplněné formičky vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180ti stupňové teplotě 20 minut.
- 5Připravíme višňovou přílohu: víno vlijeme do kastrůlku, přidáme hřebíček, vanilkový lusk, krupicový cukr, přisypeme skořici. Pomalu, za občasného promíchání, přivedeme vše k bodu varu, ihned stáhneme ze sporáku a necháme vychladnout.
- 6Upečené suflé posypeme moučkovým cukrem, vyklopíme z formiček, poklademe na jednotlivé talíře. Ke každé porci přidáme višně namočené ve víně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.