Krupková pečená fašírka se špekáčky
140 min.
Ingredience
- 5kusůŠpekáčky
- 2kusyCibule
- 10stroužkůČesnek
- 200gramůŠpek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžíceSůl
- 1lžícePepř černý mletý
- 1lžíceMajoránka
- 4lžíceSádlo škvařené
- 400gramůZelí kysané
- Vařené brambory
- 500gramůBrambory
- 5decilitrůVoda pitná
- Vařené krupky
- 220gramůKrupky trhané
- 5decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1018 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
84 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Den předem omyjeme brambory a uvaříme je ve slupce. Vaříme přibližně 20 minut, scedíme a necháme vychladnout.
- 2Druhý den promyjeme malé krupky - lámanku, dáme ji do rendlíku, zalijeme vodou a vaříme do poloměkka přibližně 30 minut.
- 3Oloupané špekáčky nakrájíme na drobné kostičky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Oloupaný česnek prolisujeme. Špek nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme máslo a cibuli zpěníme dorůžova.
- 4Brambory oloupeme, jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim uvařené krupky, cibuli, česnek, vejce, sůl, pepř, majoránku a směs dobře promícháme a utvoříme šišku, kterou položíme na pekáč s rozehřátým sádlem. Celou fašírku zespodu i z vrchu obložíme plátky špeku a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C do zlatohněda přibližně 45-50 minut. Během pečení fašírku poléváme výpekem.
- 5Upečenou krupkovou fašírku nakrájíme na plátky a podáváme ji s kysaným zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.