Krupková pečená fašírka se špekáčky

140 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1018 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
84 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem omyjeme brambory a uvaříme je ve slupce. Vaříme přibližně 20 minut, scedíme a necháme vychladnout.
  • 2
    Druhý den promyjeme malé krupky - lámanku, dáme ji do rendlíku, zalijeme vodou a vaříme do poloměkka přibližně 30 minut.
  • 3
    Oloupané špekáčky nakrájíme na drobné kostičky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Oloupaný česnek prolisujeme. Špek nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme máslo a cibuli zpěníme dorůžova.
  • 4
    Brambory oloupeme, jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim uvařené krupky, cibuli, česnek, vejce, sůl, pepř, majoránku a směs dobře promícháme a utvoříme šišku, kterou položíme na pekáč s rozehřátým sádlem. Celou fašírku zespodu i z vrchu obložíme plátky špeku a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C do zlatohněda přibližně 45-50 minut. Během pečení fašírku poléváme výpekem.
  • 5
    Upečenou krupkovou fašírku nakrájíme na plátky a podáváme ji s kysaným zelím.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.