Krupková polévka se zeleninou
70 min.
Ingredience
- 50gramůKrupky trhané
- 1000mililitrůHovězí vývar základní
- 50gramůPetržel kořen
- 30gramůCeler bulvový
- 50gramůTuřín
- 200gramůBrambory
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 400mililitrůMléko polotučné
- 50gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
3 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
719 mg
Postup přípravy
- 1Krupky propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do vroucího vývaru, osolíme, opepříme a vaříme asi 30 minut. Mezitím si připravíme zeleninu. Mrkev, celer, petržel, tuřín a brambory dobře očistíme a nakrájíme na kostičky. Přisypeme ke krupkám, vodu co se odpařila nahradíme přilitím mléka a vaříme 20 minut.
- 2Polévku podáváme velmi teplou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.