Krupkové karbanátky s hrachovými klíčky
35 min.
Ingredience
- 100gramůKrupky trhané
- 200gramůKlíčky hrachové
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůZelí kysané
- 100gramůBrambory
- 2lžičkyMajoránka
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
129 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
834 mg
Postup přípravy
- 13-4 hodiny předem si namočíme krupky do studené vody. Pak je v sítu propláchneme a dáme do mísy. Přidáme k nim dobře promyté a okapané hrachové klíčky, prolisované stroužky česneku, nadrobno pokrájené kysané zelí, najemno nastrouhaný větší syrový brambor, majoránku, pepř, kmín a sůl. Vše dobře promícháme. Čerstvý bílek vyšleháme na tuhý sníh, který zapracujeme do připravené směsi.
- 2Dno rozehřáté teflonové pánve potřeme olejem, vrchovatou lžicí na rozpálený olej naneseme hromádky karbanátkové směsi, upravíme je do tvaru menších vyšších placiček a pomalu je smažíme dozlatova z každé strany přibližně po 5 minutách. Karbanátky z krupek podáváme teplé. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.