Krupkové karbanátky s hrachovými klíčky

35 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
129 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
834 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    3-4 hodiny předem si namočíme krupky do studené vody. Pak je v sítu propláchneme a dáme do mísy. Přidáme k nim dobře promyté a okapané hrachové klíčky, prolisované stroužky česneku, nadrobno pokrájené kysané zelí, najemno nastrouhaný větší syrový brambor, majoránku, pepř, kmín a sůl. Vše dobře promícháme. Čerstvý bílek vyšleháme na tuhý sníh, který zapracujeme do připravené směsi.
  • 2
    Dno rozehřáté teflonové pánve potřeme olejem, vrchovatou lžicí na rozpálený olej naneseme hromádky karbanátkové směsi, upravíme je do tvaru menších vyšších placiček a pomalu je smažíme dozlatova z každé strany přibližně po 5 minutách. Karbanátky z krupek podáváme teplé. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.