Krůta na víně Marsala
40 min.
Ingredience
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyAnčovičky konzervované
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkyMajoránka
- 1lžícePetržel - nať
- 3lžíceVíno Marsala
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120gramůMozzarella
- 140mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 600gramůKrůtí prsa
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
687 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
50 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
290 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Krůtí prsa naklepeme, v hlubší pánvi rozpustíme máslo, přidáme česnek, maso a opečeme z obou stran do hněda. Maso z pánve vyjmeme.
- 2Ančovičky, namočené v mléce, necháme okapat, poté je dobře propláchneme vodou, následně vysušíme. Na každou porci masa položíme plátek sýra, jednu ančovičku a kapary.
- 3Posypeme nasekanými bylinkami a vrátíme zpět na pánev.
- 4Maso smažíme 5 minut na středním plameni až je maso hotové, sýr se přitom rozpustí. Přendáme na talíř a udržujeme teplé. Pánev vrátíme zpátky na oheň, přilijeme víno, ze dna pánve odškrábneme připečenou šťávu. Snížíme plamen, přilijeme smetanu, dobře promícháme. Snížíme teplotu a nezakryté vaříme několik minut, až omáčka zhoustne. Dochutíme solí a pepřem. Maso před podáváním přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.