Krůta na víně Marsala

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
687 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
50 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
290 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krůtí prsa naklepeme, v hlubší pánvi rozpustíme máslo, přidáme česnek, maso a opečeme z obou stran do hněda. Maso z pánve vyjmeme.
  • 2
    Ančovičky, namočené v mléce, necháme okapat, poté je dobře propláchneme vodou, následně vysušíme. Na každou porci masa položíme plátek sýra, jednu ančovičku a kapary.
  • 3
    Posypeme nasekanými bylinkami a vrátíme zpět na pánev.
  • 4
    Maso smažíme 5 minut na středním plameni až je maso hotové, sýr se přitom rozpustí. Přendáme na talíř a udržujeme teplé. Pánev vrátíme zpátky na oheň, přilijeme víno, ze dna pánve odškrábneme připečenou šťávu. Snížíme plamen, přilijeme smetanu, dobře promícháme. Snížíme teplotu a nezakryté vaříme několik minut, až omáčka zhoustne. Dochutíme solí a pepřem. Maso před podáváním přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.