Krůta plněná kaštany
220 min.
Ingredience
- kaštanová nádivka
- 1kilogramKaštany jedlé
- 1kusJátra krůtí
- 250gramůKlobása - Čabajka
- 1lžíceMartell cognac
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3kusyČesnek
- 2lžícePažitka
- 50gramůMáslo čerstvé
- krůta
- 1lžíceSůl
- 3decilitryVoda pitná
- 1kusKrůta mražená
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
31 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
148 mg
Cukr
74 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve upečeme jedlé kaštany, které pak oloupeme, rozmačkáme a dáme do mísy k připravované nádivce.
- 2Na nádivku potřebujeme pokrájená krůtí játra, nadrobno pokrájený česnek, nadrobno pokrájenou pažitku a klobásu. Vše orestujeme na másle a přidáme do mísy ke kaštanům. Nádivku osolíme, opepříme, přidáme lžíci koňaku a dobře promícháme.
- 3Krůtu omyjeme, naplníme nádivkou a zašijeme. Pak povrch krůty osolíme, položíme do máslem vymaštěného pekáče a pečeme při 220 °C 3 hodiny. Na začátku pečení přilijeme 3 dl vody.
- 4Krůtu pečeme za častého potírání výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Pavlína94
po 3. 11. 2014
V neděli jsme měli rodinnou slavnost tak jsem použila váš recept. Trochu jsem se obávala nádivky, ale moje obavy byly zbytečné. Jídlo všem chutnalo ! Děkuji za skělý recept.