Krůta plněná kaštany

220 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
31 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
148 mg
Cukr
74 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve upečeme jedlé kaštany, které pak oloupeme, rozmačkáme a dáme do mísy k připravované nádivce.
  • 2
    Na nádivku potřebujeme pokrájená krůtí játra, nadrobno pokrájený česnek, nadrobno pokrájenou pažitku a klobásu. Vše orestujeme na másle a přidáme do mísy ke kaštanům. Nádivku osolíme, opepříme, přidáme lžíci koňaku a dobře promícháme.
  • 3
    Krůtu omyjeme, naplníme nádivkou a zašijeme. Pak povrch krůty osolíme, položíme do máslem vymaštěného pekáče a pečeme při 220 °C 3 hodiny. Na začátku pečení přilijeme 3 dl vody.
  • 4
    Krůtu pečeme za častého potírání výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Pavlína94
po 3. 11. 2014
V neděli jsme měli rodinnou slavnost tak jsem použila váš recept. Trochu jsem se obávala nádivky, ale moje obavy byly zbytečné. Jídlo všem chutnalo ! Děkuji za skělý recept.