Krůta po dalmatsku
175 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1kusKrůta mražená
- 1stroužekČesnek
- 150gramůAnglická slanina
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaRozmarýn sušený
- 100mililitrůOlej olivový
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 100mililitrůVíno bílé
- 50gramůŠunka dušená
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
22 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
378 mg
Cukr
126 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou krůtu potřeme uvnitř i na povrchu česnekem utřeným se solí.
- 2Třetinu slaniny a šunku nakrájíme na nudličky, smícháme se solí, pepřem a rozdrceným sušeným rozmarýnem. Směsí obložíme krůtu na několika místech, prsa obložíme zbylou slaninou nakrájenou na plátky. Krůtu ovážeme provázkem, potřeme olivovým olejem a dovnitř vložíme větvičku rozmarýnu.
- 3Do pekáče nalijeme trochu oleje, vložíme krůtu, pokapeme ji vínem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 2 hodiny.
- 4Potom odstraníme provázek, slaninu a rozmarýn a krůtu dopékáme ještě 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.