Krůta po dalmatsku

175 min.
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
22 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
378 mg
Cukr
126 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou krůtu potřeme uvnitř i na povrchu česnekem utřeným se solí.
  • 2
    Třetinu slaniny a šunku nakrájíme na nudličky, smícháme se solí, pepřem a rozdrceným sušeným rozmarýnem. Směsí obložíme krůtu na několika místech, prsa obložíme zbylou slaninou nakrájenou na plátky. Krůtu ovážeme provázkem, potřeme olivovým olejem a dovnitř vložíme větvičku rozmarýnu.
  • 3
    Do pekáče nalijeme trochu oleje, vložíme krůtu, pokapeme ji vínem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 2 hodiny.
  • 4
    Potom odstraníme provázek, slaninu a rozmarýn a krůtu dopékáme ještě 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.