Krůta s rýží na pomerančích
70 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 450gramůKrůtí maso
- 3decilitryPomerančová šťáva
- 1kusBobkový list
- 225gramůBrokolice
- 1kusCuketa
- 1kusPomeranče
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 25gramůOlivy černé
- 350gramůHnědá rýže
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
7 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme ve woku olej a osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme nakrájené krůtí maso a smažíme, dokud lehce nezhnědne. Přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme sůl, pepř a bobkový list. Přivedeme k varu a necháme mírně povařit cca 10 minut.
- 2Do velkého hrnce dáme vařit vodu a povaříme růžičky brokolice cca 2 minuty pod pokličkou. Přidáme pokrájenou cuketu, přivedeme vodu k varu a tři minuty povaříme. Necháme v cedníku okapat a dáme stranou.
- 3Oloupeme pomeranč a odstraníme bílá vlákna. Pokrájíme ho na kolečka, která přepůlíme.
- 4Do pánve přidáme cuketu, brokolici, rýži a pokrájený pomeranč. Opatrně promícháme, osolíme, opepříme a prohříváme 4 minuty.
- 5Rýži s krůtím masem rozdělíme na talíře, ozdobíme černými olivami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.