Krůta s rýží na pomerančích

70 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
7 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozehřejeme ve woku olej a osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme nakrájené krůtí maso a smažíme, dokud lehce nezhnědne. Přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme sůl, pepř a bobkový list. Přivedeme k varu a necháme mírně povařit cca 10 minut.
  • 2
    Do velkého hrnce dáme vařit vodu a povaříme růžičky brokolice cca 2 minuty pod pokličkou. Přidáme pokrájenou cuketu, přivedeme vodu k varu a tři minuty povaříme. Necháme v cedníku okapat a dáme stranou.
  • 3
    Oloupeme pomeranč a odstraníme bílá vlákna. Pokrájíme ho na kolečka, která přepůlíme.
  • 4
    Do pánve přidáme cuketu, brokolici, rýži a pokrájený pomeranč. Opatrně promícháme, osolíme, opepříme a prohříváme 4 minuty.
  • 5
    Rýži s krůtím masem rozdělíme na talíře, ozdobíme černými olivami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.