Krůtí frikasé
85 min.
Ingredience
- 80gramůŠalotka
- 120gramůCibule
- 150mililitrůVíno bílé
- 150gramůRajčata
- 6gramůPomerančová kůra
- 6gramůPetržel - nať
- 30mililitrůOlej olivový
- 60mililitrůOlej stolní
- 1200gramůKrůtí křídla
- 500mililitrůVývar telecí
- 1stroužekČesnek
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 12mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
40 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Křidélka osolíme, opepříme a necháme 20 minut smažit na rozpáleném oleji.
- 2Poté přidáme pokrájenou šalotku a cibuli a restujeme dalších 5 minut.
- 3Přilijeme víno a povaříme dalších 5 minut.
- 4Poté přidáme pokrájená rajčata, protlak, pomerančovou kůru a vývar.
- 5Zakryté dusíme 40 minut.
- 6Odebereme přebytečný tuk, přidáme sekanou petržel, olivový olej a česnek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.