Krůtí játra opékaná s banány
30 min.
Ingredience
- 600gramůJátra krůtí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceKari koření
- 1špetkaPepř cayenský
- 125mililitrůKokosové mléko
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 50gramůKoriandr čerstvý
- 5kusůBanány
- 3lžíceOlej rostlinný
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
41 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
14 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Z jater z kuřete oddělíme tuk, oddělíme od sebe jejich přirozené poloviny a vložíme do síta. Opláchneme je pod studenou vodou. Ponecháme okapat a osušíme. V misce smícháme mouku, sůl a pepř. Ve směsi obalíme játra.
- 2Na hlubší pánev vlijeme olej a zahřejeme ho. Pak na něj vhodíme játra, 5 minut je zprudka opékáme. Opečená játra vyjmeme z pánve.
- 3Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Jeden banán nakrájíme na plátky. Obojí vložíme na pánev a opékáme. Přidáme kari koření a cayenský pepř. Zalijeme kokosovým mlékem a drůbežím vývarem. Vaříme a omáčku nakonec rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
- 4Na další pánvi rozpustíme máslo a na něm opečeme celé zbylé banány.
- 5Opečená krůtí játra krájíme na plátky a zalijeme omáčkou. Přidáme k nim celé banány, zasypeme nadrobno nasekaným koriandrem a pak servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.