Krůtí kebaby
60 min.
Ingredience
- 1500gramůKrůtí maso
- 2lžičkyŠalvěj čerstvá
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 120gramůAnglická slanina
- 1kusCitrony
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
20 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 mg
Postup přípravy
- 1Maso vykostíme a nakrájíme na větší kousky. Ve větší míse smícháme nasekanou šalvěj, rozmarýn, citrónovou šťávu, olej, sůl, pepř a maso.
- 2Promícháme, aby se maso obalilo a dáme přes noc do lednice.
- 3Slaninu překrojíme a některé kousky masa slaninou obalíme. Slaninu, zabalené maso a celé šalvějové listy střídavě napichujeme na jehly.
- 4Pečeme v troubě na 200°C asi 40 minut. Podléváme marinádou. Před podáváním polijeme kebaby zbytkem marinády a odkapanou šťávou. Podáváme s rýží nebo salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.