Krůtí kousky na zázvoru

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1289 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
115 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si marinádu. Základem je olivový olej, do kterého nastrouháme zázvor. Přidáme bazalku, saturejku a římský kmín. Ještě přilijeme trochu sójové omáčky. Vše promícháme.
  • 2
    Do marinády vložíme kousky osoleného krůtího masa. Maso stačí marinovat asi hodinu.
  • 3
    Na pánev nalijeme olej a necháme rozpálit. Přisypeme nakrájenou cibuli a nakrájený česnek a zázvor. Smažíme, až zesklovatí.
  • 4
    Do pánve vyklopíme krůtí maso i s marinádou. Přidáme tymián, oregano, mletou pariku, estragon a saturejku. Spolu s kořením maso orestujeme. Přidáme plátky čerstvé papriky a nakrájené čínské zelí. Pánvičku přikryjeme a chvilku dusíme. Čerstvá zelenina pustí vodu, takže nemusíme podlévat. Dusíme 15 minut. Pak přidáme na kolečka nakrájený pórek, který už jen prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.