Krůtí maso ala zvěřina
70 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 50mililitrůOlej stolní
- 1špetkaTymián čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 6stroužkůČesnek
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3000mililitrůVývar drůbeží
- 4kusyBobkový list
- 6kusůPepř černý celý
- 1kusPetržel kořen
- 1kusCeler bulvový
- 600gramůKrůtí maso
- 1kusMrkev kořen
- 25gramůPaprika červená
- 1lžičkaMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1296 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
34 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na větší kousky, vložíme do mísy, zalijeme vodou, osolíme, přidáme na kolečka nakrájenou zeleninu, nadrobno nasekanou cibuli, pepř, jalovec a nové koření. Takto naložené maso necháme v lednici 24 hodin.
- 2V kastrolu na oleji orestujeme cibuli pokrájenou nahrubo, přidáme papriku, kterou zpěníme a poté přidáme uležené maso. Dobře orestujeme, přidáme utřený česnek, lák z naloženého masa včetně zeleniny a koření a vše dusíme doměkka.
- 3Když je maso měkké, vyjmeme jej, šťávu vydusíme, přidáme mouku, orestujeme, zalijeme za stálého míchání vývarem a necháme povařit.
- 4Provařenou omáčku ještě dochutíme majoránkou a špetkou tymiánu. Nakonec ji přecedíme a vložíme do ní zpět maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.