Krůtí maso na kari
60 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí prsa
- 150gramůCibule
- 4stroužkyČesnek
- 30gramůFeferony
- 3gramyPepř černý mletý
- 30gramůKari koření
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 300gramůJogurt bílý
- 30gramůJíška hotová světlá
- 60gramůJablka
- 10gramůSůl
- 15gramůPetržel kudrnka
- 400gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 60mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
30 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Krůtí prsa nakrájíme na řízečky, cibuli nadrobno, česnek na tenké plátky, feferonku na nudličky, oloupané jablko nastrouháme nahrubo, petrželku posekáme na jemno.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přiložíme řízečky, orestujeme, přidáme česnek, feferonku, posypeme kari kořením, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a dusíme 20 minut. Přimícháme jogurt, strouhané jablko, petrželku, zahustíme jíškou, podusíme a odstavíme.
- 3Podáváme s vařenými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.