Krůtí nudličky na kapustě
115 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 500gramůKrůtí prsa
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300mililitrůVoda pitná
- 500mililitrůVývar slepičí
- 150gramůRýže loupaná
- 2lžíceKari koření
- 100gramůMarmeláda meruňková
- 2lžíceCitronová šťáva
- 50gramůAnglická slanina
- 500gramůKapusta hlávková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
19 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyté, na nudličky nakrájené maso opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a nasekanou cibuli. Vše opékáme asi 5 minut, osolíme, opepříme a okořeníme kari kořením. Přilijeme 250 ml vývaru a dusíme 30 minut.
- 2Propláchnutou rýži vaříme ve 300 ml osolené vody asi 20 minut.
- 3Omytou kapustu rozebereme na listy. Zbylý vývar, marmeládu a citronovou šťávu uvedeme do varu, vložíme kapustu a dusíme asi 30 minut.
- 4Slaninu nakrájíme na nudličky, opečeme a spolu s masem vmícháme do uvařené rýže. Kapustu necháme okapat, zachycenou vodu vmícháme do rizota a kapustu rozdělíme na talíře. Na kapustu upravíme rizoto a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.