Krůtí nudličky s rajčaty a feferony
50 min.
Ingredience
- 700gramůKrůtí prsa
- 150gramůCibule
- 200gramůRajčata
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 2kusyFeferony
- 4kusyHřebíček
- 120mililitrůVíno červené
- 400mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
38 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno, spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na měsíčky. Z feferonek odstraníme semínka a nakrájíme na tenké nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
- 2Cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso, osolíme, opepříme a zarestujeme. Maso zalijeme vodou, přidáme hřebíčky a za občasného míchání dusíme. V průběhu dušení přimícháme rajčata a feferonky. K téměř měkkému masu přilijeme víno, necháme mírně zredukovat a odstavíme.
- 3Maso podáváme posypané petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.