Krůtí paprikášová polévka

155 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
885 kcal
Bílkoviny
91 g
Tuky
38 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté krůtí maso, nejlépe prsa, pokrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Česnek oloupeme, prolisujeme a odložíme do misky.
  • 2
    V hrnci na rozpáleném oleji s máslem, maso dozlatova orestujeme, ochutíme solí, pepřem, mletou sladkou a pálivou paprikou. Promícháme a zalijeme 1 litrem slepičího bujónu a pomalu vaříme 20 minut. Čerstvý estragon s majoránkou promyjeme pod tekoucí vodou, necháme odkapat a pokrájíme nadrobno. Bylinky smícháme se 3 lžícemi rajského protlaku a 3 lžícemi smetany.
  • 3
    Bylinkovou směs přimícháme k masu, dochutíme solí, česnekem, krátce povaříme a podáváme.
  • 4
    Slepičí bujon [28675]:
  • 5
    Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.
  • 6
    Cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.
  • 7
    Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, potom hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.
  • 8
    Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujón dochutíme solí a podáváme.
  • 9
    Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujónu nebo ho využijeme k přípravě jiných pokrmů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.