Krůtí paštika s jablky a pórkem
100 min.
Ingredience
- 2kusyJablka
- 1lžíceVíno bílé
- 500gramůKrůtí stehna
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOříšky piniové
- 1kusPórek
- 200gramůSýr Ricotta
- 100gramůOřechy vlašské
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžícePetržel kudrnka
- 4lžíceDžem brusinkový
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
815 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
55 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Krůtí stehna omyjeme, zbavíme kůže a vykostíme. Potom maso nakrájíme na malé kousky, s 1 dl smetany rozmixujeme a vložíme do mísy, přidáme k němu sůl, pepř, 1 lžíci bílého vína, 1,5 dl smetany, 1 lžíci piniových oříšků, 1 lžíci petrželky kudrnky a vše dobře promícháme.
- 2Očištěný pórek krátce (1 minutu) povaříme v mírně osolené vodě, poté ho vyjmeme, zchladíme a podélně rozpůlíme. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na měsíčky.
- 3Formu na paštiku vyložíme alobalem, dáme na dno rozkrojený pórek, na něj položíme 1/2 masové směsi, na kterou rozložíme 1/2 jablek, vlašské ořechy, zakryjeme je druhou polovinou masové směsi, kterou pokryjeme druhou polovinou jablek a posypeme nastrouhaným sýrem. Povrch paštiky zakryjeme papírem na pečení a dobře uzavřeme alobalem. Formu vložíme do hlubokého pekáče s vařící vodou a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C. Pečeme při 160 °C přibližně 50 minut.
- 4Upečenou paštiku necháme vychladnout, potom ji vyklopíme a dáme do chladničky uležet na 12 hodin.
- 5Paštiku druhý den nakrájíme a podáváme ji s brusinkovým džemem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.