Krůtí prsa na citronu
65 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 500gramůKrůtí prsa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr kozí
- 50mililitrůOlej olivový
- 250gramůNudle rýžové
- 150mililitrůMléko polotučné
- 150gramůArtyčoky sterilované
- 50gramůOřechy vlašské
- 1kusPažitka
- 2stroužkyČesnek
- 0,5litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
912 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
34 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Citron omyjeme a osušíme. Kůru nastrouháme a šťávu z citronu vymačkáme. Krůtí prsa nakrájíme na kostičky, posypeme citronovou kůrou, solí a pepřem. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Kozí sýr nakrájíme na kostičky.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a krůtí maso s rýžovými nudlemi na něm opékáme 5 minut. Přidáme česnek a krátce opečeme. Přilijeme citronovou šťávu a vývar a necháme 15 minut povařit. Občas promícháme a pomalu přiléváme mléko, dokud pokrm nezhoustne. Osolíme a opepříme.
- 3Artyčoky necháme okapat, rozpůlíme je a společně s kozím sýrem přimícháme do nudlí. Vše ještě krátce prohřejeme. Pažitku omyjeme, nakrájíme nahrubo a společně s nasekanými ořechy nasypeme na pokrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.