Krůtí prsa na limetkovém másle
40 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí prsa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKari koření
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusPažitka
- 6lžicLimetková šťáva
- 1kusLimetka
- 8lžicMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
44 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Krůtí prsa očistíme, omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme, posypeme kari kořením. Poté je obalíme v hladké mouce.
- 2Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a řízky na něm osmažíme z obou stran. Řízky vyjmeme a udržujeme v teple.
- 3Pažitku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. V kastrolu rozpustíme zbytek másla, přidáme pažitku, limetkovou šťávu a necháme projít varem. Limetku omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Krůtí maso vložíme do limetkové omáčky a zahřejeme. Ihned poté servírujeme a zdobíme plátky limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.