Krůtí prsa s jablečnou kůrkou
145 min.
Ingredience
- 1800gramůKrůtí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůZelenina kořenová
- 125mililitrůVíno bílé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 3lžíceSolamyl
- 1lžíceHořčice
- 3kusyJablka
- 0,25lžičkaTymián sušený
- 0,25lžičkaRozmarýn sušený
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
24 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Omytá krůtí prsa osušíme, osolíme a opepříme. Maso vložíme na hlubší plech. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme nahrubo, přidáme k masu a vše pečeme asi 90 minut ve středně vyhřáté troubě.
- 2Přivedeme k varu víno s citronovou šťávou, přidáme omytá, jádřinců zbavená a na plátky nakrájená jablka, krátce je podusíme a vyjmeme.
- 3Asi 10 minut před dopečením maso potřeme hořčicí a obložíme podušenými jablky. Okořeníme tymiánem a rozmarýnem.
- 4Ve vypečené šťávě rozmícháme solamyl, smetanu a povaříme do zhoustnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.