Krůtí prsa s jablečnou kůrkou

145 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
24 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá krůtí prsa osušíme, osolíme a opepříme. Maso vložíme na hlubší plech. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme nahrubo, přidáme k masu a vše pečeme asi 90 minut ve středně vyhřáté troubě.
  • 2
    Přivedeme k varu víno s citronovou šťávou, přidáme omytá, jádřinců zbavená a na plátky nakrájená jablka, krátce je podusíme a vyjmeme.
  • 3
    Asi 10 minut před dopečením maso potřeme hořčicí a obložíme podušenými jablky. Okořeníme tymiánem a rozmarýnem.
  • 4
    Ve vypečené šťávě rozmícháme solamyl, smetanu a povaříme do zhoustnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.