Krůtí prsa s jablečným vínem

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
21 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pekáče nalijeme olej a rozpustíme v něm máslo. Když začne máslo pěnit, přidáme kousky krůtího masa a 5 minut zprudka ze všech stran smažíme. Vyjmeme je a necháme na teple.
  • 2
    Pekáč odstavíme na mírnější oheň, přidáme kolečka cibule, drcený česnek, červenou a žlutou papriku nakrájenou na nudličky. Zeleninu 5 minut smažíme, až začne měknout.
  • 3
    Do pekáče vrátíme krůtí maso, zalijeme jablečným vínem a přivedeme k varu. Podle chuti osolíme a opepříme, přikryjeme a 1 hodinu podusíme v předehřáté troubě při 160 °C, aby maso změklo.
  • 4
    Děrovanou naběračkou přemístíme zeleninu a maso na vyhřátý servírovací talíř. Pekáč postavíme na sporák a průběžně promícháváme, omáčku svaříme, aby zhoustla. Ochutnáme ji, osolíme a opepříme.
  • 5
    Polijeme omáčkou maso a zeleninu, ozdobíme nasekanou petrželí a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.