Krůtí prsa s jablečným vínem
90 min.
Ingredience
- 750gramůKrůtí prsa
- 120gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 150gramůPaprika červená
- 150gramůPaprika žlutá
- 300mililitrůVíno jablečné
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 30gramůPetržel - nať
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
21 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do pekáče nalijeme olej a rozpustíme v něm máslo. Když začne máslo pěnit, přidáme kousky krůtího masa a 5 minut zprudka ze všech stran smažíme. Vyjmeme je a necháme na teple.
- 2Pekáč odstavíme na mírnější oheň, přidáme kolečka cibule, drcený česnek, červenou a žlutou papriku nakrájenou na nudličky. Zeleninu 5 minut smažíme, až začne měknout.
- 3Do pekáče vrátíme krůtí maso, zalijeme jablečným vínem a přivedeme k varu. Podle chuti osolíme a opepříme, přikryjeme a 1 hodinu podusíme v předehřáté troubě při 160 °C, aby maso změklo.
- 4Děrovanou naběračkou přemístíme zeleninu a maso na vyhřátý servírovací talíř. Pekáč postavíme na sporák a průběžně promícháváme, omáčku svaříme, aby zhoustla. Ochutnáme ji, osolíme a opepříme.
- 5Polijeme omáčkou maso a zeleninu, ozdobíme nasekanou petrželí a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.