Krůtí ragú s meruňkovým kompotem

55 min.
Moldavská republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
14 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule i česnek oloupeme a rozkrájíme na plátky. Meruňkový kompot slijeme, šťávu z kompotu uschováme, půlky meruněk překrojíme.
  • 2
    Krůtí prsa opláchneme, osušíme papírovým ubrouskem a pokrájíme na nudličky.
  • 3
    Troubu zapneme na 200°C (plyn na stupeň 6).
  • 4
    V rendlíku rozehřejeme olej, přidáme krůtí maso a za stálého míchání zvolna opékáme do hněda. Maso osolíme, opepříme a přendáme na talíř.
  • 5
    Do kastrolu po mase vložíme cibuli, česnek, opečeme do měkka, přidáme skořici, papriku, bobkový list, rajčatovou šťávu, víno a šťávu z meruňkového kompotu. Zvolna asi 10 minut za stálého míchání povaříme, až se tekutina mírně odpaří.
  • 6
    Do směsi vrátíme opečené krůtí maso, přidáme kompotované meruňky, dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut, až je maso hotové.
  • 7
    Podáváme ozdobené snítkami petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.