Krůtí ragú s meruňkovým kompotem
55 min.
Ingredience
- 500gramůKrůtí prsa
- 4kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůKompot meruňkový
- 3lžíceOlej rostlinný
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1špetkaSkořice mletá
- 1kusBobkový list
- 125mililitrůRajčatová šťáva
- 125mililitrůVíno bílé
- 50gramůPetržel - nať
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
14 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Cibule i česnek oloupeme a rozkrájíme na plátky. Meruňkový kompot slijeme, šťávu z kompotu uschováme, půlky meruněk překrojíme.
- 2Krůtí prsa opláchneme, osušíme papírovým ubrouskem a pokrájíme na nudličky.
- 3Troubu zapneme na 200°C (plyn na stupeň 6).
- 4V rendlíku rozehřejeme olej, přidáme krůtí maso a za stálého míchání zvolna opékáme do hněda. Maso osolíme, opepříme a přendáme na talíř.
- 5Do kastrolu po mase vložíme cibuli, česnek, opečeme do měkka, přidáme skořici, papriku, bobkový list, rajčatovou šťávu, víno a šťávu z meruňkového kompotu. Zvolna asi 10 minut za stálého míchání povaříme, až se tekutina mírně odpaří.
- 6Do směsi vrátíme opečené krůtí maso, přidáme kompotované meruňky, dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut, až je maso hotové.
- 7Podáváme ozdobené snítkami petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.