Krůtí řízek ve strouhance
57 min.
Ingredience
- 4kusyKrůtí maso
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 8lžicStrouhanka
- 2kusyKedlubna
- 1kusLimetka
- 60mililitrůOlej sezamový
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
- Omáčka
- 60mililitrůOmáčka pikantní worcesterová
- 2lžíceOmáčka sojová - Tamari
- 2lžičkyCukr krupice
- 2lžíceKečup
- 1lžíceHořčice
- 1lžíceVíno Saké
- 1lžíceOcet vinný
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
30 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Na kuchyňské prkénko si položíme krůtí řízky, které zlehka naklepeme a po okrajích uděláme menší zářezy, aby se maso nekroutilo.
- 2Maso obalíme v hladké mouce, poté v ušlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Takto připravené řízky překryjeme potravinářskou fólií a dáme na 10 minut do ledničky.
- 3Na přípravu omáčky budeme potřebovat menší hrnec, do kterého nalijeme worcesterskou a sójovou omáčku. Přidáme cukr, kečup, hořčici, saké, ocet a prolisovaný česnek. Dobře zamícháme a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut.
- 4Připravíme si větší pánev do které nalijeme slunečnicový a sezamový olej. Když je olej rozpálený, dáme do něj řízky a smažíme po obou stranách asi 5-7 minut, dokud nemají zlatavou barvu. Poté je vyndáme a necháme odkapat na ubrousku.
- 5Krůtí řízky nakrájíme na větší nudličky a dáme na talíř. Přidáme najemno nakrájenou kedlubnu s kousky limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.