Krůtí řízek ve strouhance

57 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
30 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na kuchyňské prkénko si položíme krůtí řízky, které zlehka naklepeme a po okrajích uděláme menší zářezy, aby se maso nekroutilo.
  • 2
    Maso obalíme v hladké mouce, poté v ušlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Takto připravené řízky překryjeme potravinářskou fólií a dáme na 10 minut do ledničky.
  • 3
    Na přípravu omáčky budeme potřebovat menší hrnec, do kterého nalijeme worcesterskou a sójovou omáčku. Přidáme cukr, kečup, hořčici, saké, ocet a prolisovaný česnek. Dobře zamícháme a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut.
  • 4
    Připravíme si větší pánev do které nalijeme slunečnicový a sezamový olej. Když je olej rozpálený, dáme do něj řízky a smažíme po obou stranách asi 5-7 minut, dokud nemají zlatavou barvu. Poté je vyndáme a necháme odkapat na ubrousku.
  • 5
    Krůtí řízky nakrájíme na větší nudličky a dáme na talíř. Přidáme najemno nakrájenou kedlubnu s kousky limetky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.