Krůtí řízky na smetaně s dýní a pórkem

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
24 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
8 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou dýni rozkrojíme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na kostky. Oloupaný česnek nasekáme, obojí podusíme na 2 lžícíh másla. Osolíme, opepříme a okořeníme karí. Dusíme asi 15 minut.
  • 2
    Očištěný pórek podélně rozkrojíme a pokrájíme na kousky dlouhé 5 cm. Podusíme spolu s dýní, směs ochutíme medem.
  • 3
    Omyté krůtí maso rozkrájíme na řízky, osušíme je a obalíme ve směsi mouky, mleté papriky, soli a pepře. Řízky smažíme na pánvi na oleji asi 5 minut po každé straně.
  • 4
    Maso vyjmeme z pánve, do výpeku přilijeme smetanu, vývar a přidáme protlak. Omáčku podle chuti okořeníme a podáváme s řízky a podušenou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.