Krůtí řízky na smetaně s dýní a pórkem
55 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1000gramůDýně
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyPórek
- 1lžíceMed včelí
- 600gramůKrůtí prsa
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaKari koření
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 1lžičkaOlej olivový jedlý
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
24 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
8 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou dýni rozkrojíme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na kostky. Oloupaný česnek nasekáme, obojí podusíme na 2 lžícíh másla. Osolíme, opepříme a okořeníme karí. Dusíme asi 15 minut.
- 2Očištěný pórek podélně rozkrojíme a pokrájíme na kousky dlouhé 5 cm. Podusíme spolu s dýní, směs ochutíme medem.
- 3Omyté krůtí maso rozkrájíme na řízky, osušíme je a obalíme ve směsi mouky, mleté papriky, soli a pepře. Řízky smažíme na pánvi na oleji asi 5 minut po každé straně.
- 4Maso vyjmeme z pánve, do výpeku přilijeme smetanu, vývar a přidáme protlak. Omáčku podle chuti okořeníme a podáváme s řízky a podušenou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.