Krůtí řízky obalované v zelenině
22 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 300gramůBrambory
- 160gramůKrůtí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůHrachové lusky
- 1kusPetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná celozrnná
- 2kusyMrkev kořen
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
19 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
12 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory a mrkev nastrouháme a vmícháme vejce a mouku.
- 2Krůtí řízky omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Po jedné straně je potřeme připraveným těstíčkem a touto stranou je vložíme do rozehřátého oleje. Řízky smažíme na mírném ohni asi 7 minut. Potom potřeme těstíčkem i horní stranu řízků, obrátíme a smažíme ještě 7 minut.
- 3Očištěné hrachové lusky uvaříme v osolené vodě doměkka a upravíme na talíře se řízky. Pokrm ozdobíme snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.