Krůtí řízky s medovou omáčkou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
21 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krůtí řízky opláchneme studenou vodou, osušíme a lehce naklepeme mezi dvěma pruhy průhledné fólie. Řízky obalíme v mouce, přebytečnou mouku oklepeme.
  • 2
    Lískové oříšky nasekáme nadrobno a smícháme se strouhankou. Vejce rozmícháme. Krůtí řízky obrátíme napřed ve vejcích, pak ve strouhance s oříšky.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme bylinkové máslo a řízky v něm opečeme po každé straně 3 - 4 minuty. Řízky vyndáme a udržujeme teplé. Do pánve dáme med a necháme ho mírně zkaramelizovat. Zalijeme jablečným octem, přidáme rozinky a okořeníme solí, pepřem a tymiánem. Medovou omáčku podáváme k řízkům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.