Krůtí řízky s medovou omáčkou
50 min.

Ingredience
- 480gramůKrůtí prsa
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceOřechy lískové
- 50gramůStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůMáslo bylinkové
- 4lžíceMed včelí
- 20mililitrůOcet jablečný
- 30gramůRozinky tmavé
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
21 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Krůtí řízky opláchneme studenou vodou, osušíme a lehce naklepeme mezi dvěma pruhy průhledné fólie. Řízky obalíme v mouce, přebytečnou mouku oklepeme.
- 2Lískové oříšky nasekáme nadrobno a smícháme se strouhankou. Vejce rozmícháme. Krůtí řízky obrátíme napřed ve vejcích, pak ve strouhance s oříšky.
- 3V pánvi rozehřejeme bylinkové máslo a řízky v něm opečeme po každé straně 3 - 4 minuty. Řízky vyndáme a udržujeme teplé. Do pánve dáme med a necháme ho mírně zkaramelizovat. Zalijeme jablečným octem, přidáme rozinky a okořeníme solí, pepřem a tymiánem. Medovou omáčku podáváme k řízkům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.