Krůtí řízky se šalvějovou strouhankou
25 min.
Ingredience
- 120gramůStrouhanka
- 15gramůŠalvěj čerstvá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 800gramůBrambory sladké (Batáty)
- 90mililitrůMléko polotučné
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 800gramůKrůtí prsa
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
721 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
33 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Šalvěj omyjeme a nasekáme na jemno, smícháme se strouhankou. Maso naklepeme, osolíme a opepříme, obalíme v mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Batáty oloupeme a pokrájíme na menší kusy, poté je uvaříme v osolené vodě, slijeme. rozštoucháme, přidáme máslo, mléko a muškátový oříšek, dochutíme solí a pepřem. Obalené maso osmažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Servírujeme s kaší z batátů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.