Krůtí řízky se sezamem a chřestem
28 min.
Ingredience
- 2lžíceSezam - semena
- 500gramůKrůtí prsa
- 1lžičkaMed včelí
- 0,25lžičkaKmín drcený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej sezamový
- 1lžíceOmáčka sójová
- 500gramůChřest zelený
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
18 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
720 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Krůtí řízky nakrájíme na proužky silné asi jako prst. V míse promícháme olej, sojovou omáčku, med a kmín. Maso vložíme do mísy a obalíme ze všech stran. Necháme naložené asi 15 minut.
- 2Zelený chřest opereme a oloupeme dolní části, poté ho nařežeme šikmo na 5 cm dlouhé kousky.
- 3Sezam opražíme na suché pánvi, až mírně zhnědne. Dáme z pánve do jiné nádoby.
- 4Zvýšíme teplotu a v pánvi rozpálíme olej, přidáme maso a za stálého míchání ho asi 5 minut opékáme do křupava. Maso i chřest osolíme, opepříme, upravíme na mísu a posypeme sezamem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.