Krůtí řízky se sezamem a chřestem

28 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
18 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
720 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krůtí řízky nakrájíme na proužky silné asi jako prst. V míse promícháme olej, sojovou omáčku, med a kmín. Maso vložíme do mísy a obalíme ze všech stran. Necháme naložené asi 15 minut.
  • 2
    Zelený chřest opereme a oloupeme dolní části, poté ho nařežeme šikmo na 5 cm dlouhé kousky.
  • 3
    Sezam opražíme na suché pánvi, až mírně zhnědne. Dáme z pánve do jiné nádoby.
  • 4
    Zvýšíme teplotu a v pánvi rozpálíme olej, přidáme maso a za stálého míchání ho asi 5 minut opékáme do křupava. Maso i chřest osolíme, opepříme, upravíme na mísu a posypeme sezamem. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.