Krůtí řízky smažené v bramborovém těstíčku
30 min.
Ingredience
- 800gramůKrůtí prsa
- 1špetkaSůl
- 0,5kilogramBrambory
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1kusVejce slepičí
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaProvensálské koření
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
21 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Pak je smícháme s pivem, vajíčkem, prolisovaným česnekem a moukou, přidáme provensálské koření, opepříme a osolíme a vytvoříme hladké těstíčko.
- 2Krůtí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme, naporcujeme na plátky, naklepeme, osolíme a obalíme v připraveném bramborovém těstíčku.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm z obou stran osmažíme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.