Krůtí špízy s burákovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí prsa
- 2lžíceOlej sezamový
- 3lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceSherry brandy
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKari koření
- 1lžičkaZázvor celý
- 1špetkaCukr krupice
- 1kusCibule
- 200mililitrůMléko polotučné
- 150gramůMáslo arašídové
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
22 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Krůtí prsa omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky, které napichujeme na přiostřené špejle. V misce smícháme sezamový olej, sójovou omáčku, sherry, sůl, pepř, kari, strouhaný zázvor, cukr, připravíme marinádu. Špízy do ní přes noc namočíme a necháme marinovat.
- 2Na pánvi rozpálíme máslo, osmahneme na něm na kostičky nakrájenou, oloupanou cibuli. Přidáme arašídové máslo, mléko a necháme chvilku povařit. Nakonec přilijeme lžíci sójové omáčky, promícháme, necháme vychladnout.
- 3Grilovací pánev rozpálíme a krůtí špízy na ní grilujeme ze všech stran. Upravíme na talíře a podáváme s burákovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.