Krůtí špízy s kedlubnami

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
21 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kerblík opláchneme, dosucha otřepeme, silnější konce stonků odstraníme.
  • 2
    Krůtí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na 12 stejně velkých proužků a dáme do mísy. Smícháme s 1 polévkovou lžící citrónové šťávy, špetku soli a pepře a směs přidáme k masu.
  • 3
    Kedlubny oloupeme, omyjeme, rozčtvrtíme a nakrájíme na tenké plátky. Brambory dobře omyjeme a vaříme v dostatečném množství osolené vody asi 20 minut.
  • 4
    Do hrnce dáme Cremifine a drůbeží vývar, přivedeme k varu, přidáme kedlubny a nezakryté vaříme asi 15 minut. Okořeníme zbylou citrónovou šťávou, solí, pepřem a kerblíkem.
  • 5
    Maso vyndáme z marinády, necháme okapat a vlnovitě napícháme na 12 dřevěných špízů. V pánvi rozehřejeme tuk a drůbeží špízy v něm po všech stranách při střední teplotě opečeme dokřupava.
  • 6
    Brambory slijeme, krátce necháme odpařit a podáváme s krůtími špízy s kedlubnami přelitými vypečenou šťávou. Ozdobíme lístky kerblíku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.