Krůtí špízy s kedlubnami
70 min.
Ingredience
- 3kusyKerblík
- 500gramůKrůtí prsa
- 3špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůKedlubna
- 1kilogramBrambory
- 2lžíceTuk
- 0,25litrRama cremefine na šlehání
- 0,25litrVývar drůbeží
- 1litrVoda pitná
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
21 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kerblík opláchneme, dosucha otřepeme, silnější konce stonků odstraníme.
- 2Krůtí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na 12 stejně velkých proužků a dáme do mísy. Smícháme s 1 polévkovou lžící citrónové šťávy, špetku soli a pepře a směs přidáme k masu.
- 3Kedlubny oloupeme, omyjeme, rozčtvrtíme a nakrájíme na tenké plátky. Brambory dobře omyjeme a vaříme v dostatečném množství osolené vody asi 20 minut.
- 4Do hrnce dáme Cremifine a drůbeží vývar, přivedeme k varu, přidáme kedlubny a nezakryté vaříme asi 15 minut. Okořeníme zbylou citrónovou šťávou, solí, pepřem a kerblíkem.
- 5Maso vyndáme z marinády, necháme okapat a vlnovitě napícháme na 12 dřevěných špízů. V pánvi rozehřejeme tuk a drůbeží špízy v něm po všech stranách při střední teplotě opečeme dokřupava.
- 6Brambory slijeme, krátce necháme odpařit a podáváme s krůtími špízy s kedlubnami přelitými vypečenou šťávou. Ozdobíme lístky kerblíku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.