Krůtí stehna na česneku
100 min.
Ingredience
- 4kusyKrůtí stehna
- 4špetkySůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 4lžíceOlej rostlinný
- 4stroužkyČesnek
- 2kusyCibule
- 50gramůTymián čerstvý
- 50gramůRozmarýn čerstvý
- 500gramůRajčata
- 250mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
26 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omytá stehna osolíme a opepříme. Na pekáč vlijeme olej a prudce opečeme po všech stranách.
- 2Předehřejeme si troubu na 160 °C. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme je nadrobno. Nadrobno nasekáme také tymián a rozmarýn. Rajčata oloupeme, odstraníme semínka a dužninu nakrájíme na kostičky. Cibuli, česnek, rajčata, tymián a rozmarýn přidáme ke stehnům a vše zalijeme drůbežím vývarem. Vložíme pekáč do trouby a pečeme 70 minut. Jakmile se maso odděluje od kosti, jsou stehna dobře udělaná a vyjmeme je z pekáče. Omáčku z pekáče prolisujeme přes síto a přelijeme s ní hotová stehna.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.