Krůtí stehna Supréme
95 min.
Ingredience
- 480gramůRýže dušená
- 1,5litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 1lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 0,5lžičkaNové koření celé
- 4stroužkyČesnek
- 2kusyBobkový list
- 1,8kilogramyKrůtí stehna
- 180gramůMáslo čerstvé
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
660 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
40 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme vařit vodu se solí, bobkovým listem, jednou překrojenou cibulí, česnekem, pepřem a několika kuličkami nového koření. Do vařící vody vložíme dvě větší krůtí stehna, stáhneme plamen, zakryjeme pokličkou a vaříme do měkka.
- 2Uvařená stehna vyndáme, necháme zchladnout. Vývar zcedíme a necháme odkrytý vařit dál, aby se zredukovalo jeho množství.
- 3Stehna vykostíme a nakrájíme přes vlákno.
- 4Na 100 g másla zpěníme hladkou mouku, vzniklou světlou jíšku zalijeme vývarem, přisolíme, přidáme muškátový oříšek a za občasného míchání povaříme na hustou omáčku. Do vroucí omáčky zašleháme žloutky, smetanu, odstavíme z plotny a ještě zašleháme máslo. Maso vložíme do omáčky a necháme prohřát. Podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.