Krůtí stehno se zeleninou

140 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
27 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
23 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné spodní krůtí stehno vložíme do studené vody, přidáme oloupanou, rozpůlenou cibuli, oloupaný česnek, očištěnou a nakrájenou mrkev, celer, pórek (rozkrájený na čtvrtky), bylinky svážeme provázkem, osolíme, opepříme, přilijeme víno. Vaříme na mírném plameni zhruba 2 hodiny, až je maso měkké.
  • 2
    Na restovanou zeleninu očistíme žampiony a nakrájíme na kousky, pórek rozkrojíme, opláchneme a nakrájíme na nudličky, oloupaný česnek drobně posekáme. Vše osolíme, opepříme a restujeme na másle s 1 lžíci oleje. K zelenině přidáme uvařenou mrkev z krůtího vývaru, kterou jsme nakrájeli na proužky, chvíli restujeme a na závěr přidáme omytý a okapaný špenát a odstavíme.
  • 3
    Krůtí maso vyjmeme z vývaru, obereme od kosti a rozebereme na kousky. Maso položíme na porci restované zeleniny a pokapeme zbylým olejem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.