Krůtí stehno se zeleninou
140 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
- 2kusyPórek
- 1kusCeler bulvový
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyRozmarýn čerstvý
- 1kusTymián čerstvý
- 2lžícePetržel - nať
- 7stroužkůČesnek
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 300mililitrůVíno bílé
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1kusKrůtí stehna spodní
- Na zeleninu
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
27 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
23 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Očištěné spodní krůtí stehno vložíme do studené vody, přidáme oloupanou, rozpůlenou cibuli, oloupaný česnek, očištěnou a nakrájenou mrkev, celer, pórek (rozkrájený na čtvrtky), bylinky svážeme provázkem, osolíme, opepříme, přilijeme víno. Vaříme na mírném plameni zhruba 2 hodiny, až je maso měkké.
- 2Na restovanou zeleninu očistíme žampiony a nakrájíme na kousky, pórek rozkrojíme, opláchneme a nakrájíme na nudličky, oloupaný česnek drobně posekáme. Vše osolíme, opepříme a restujeme na másle s 1 lžíci oleje. K zelenině přidáme uvařenou mrkev z krůtího vývaru, kterou jsme nakrájeli na proužky, chvíli restujeme a na závěr přidáme omytý a okapaný špenát a odstavíme.
- 3Krůtí maso vyjmeme z vývaru, obereme od kosti a rozebereme na kousky. Maso položíme na porci restované zeleniny a pokapeme zbylým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.