Krůtí zeleninová pánev
100 min.
Ingredience
- 200gramůKrůtí prsa
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaOlej sójový
- 1lžícePotravinářský škrob
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
- 100gramůRýže loupaná
- 1lžičkaVývar zeleninový
- 80gramůBílá cibulka
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyPórek
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika žlutá
- 1špetkaZázvor mletý
- 1špetkaKurkuma
- 2špetkyPetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř cayenský
- 0,5lžičkaKari koření
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
11 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
13 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme krůtí řízek na hrubší nudličky. Oloupeme česnek a protlačíme ho přes lis. Smícháme sojový olej se škrobem a sojovou omáčkou a tuto marinádu promícháme s krůtím masem a česnekem. Asi 30 minut necháme uležet. V zeleninovém vývaru vaříme rýži 30-45 minut. Během vaření omyjeme a očistíme zeleninu a pokrájíme ji na proužky. Omytou a okapanou petržel nasekáme najemno. Rozpálíme teflonovou pánev bez tuku a prudce na ní osmahneme dobře okapané krůtí nudličky. Vytáhneme a odložíme do tepla. Na zbývajícím tuku podusíme kousky zeleniny, dochutíme kořením a zalijeme sojovou omáčkou. Krůtí nudličky podáváme s uvařenou přírodní rýží a dušenou zeleninou, posypané petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.