Kukuřice s pórkem v bramborové polévce

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na rozehřátém oleji doměkka osmažíme na tenké plátky nakrájený pórek a prolisované stroužky česneku. Přilijeme drůbeží vývar, přidáme čerstvý tymián, oloupané a nakrájené brambory, vyloupanou kukuřici. Přidáme-li i klasy, dodají polévce zvláštní chuť. Až začne polévka bublat, zmírníme oheň a vaříme 10-15 minut, až jsou brambory měkké. Je-li polévka řídká, zahustíme ji tím, že rozmačkáme brambory. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.