Kukuřice s pórkem v bramborové polévce
35 min.
Ingredience
- 1,25litryVývar drůbeží
- 1kusPórek
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceTymián čerstvý
- 450gramůBrambory
- 2kusyKlasy kukuřice mražené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,5lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkyOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na rozehřátém oleji doměkka osmažíme na tenké plátky nakrájený pórek a prolisované stroužky česneku. Přilijeme drůbeží vývar, přidáme čerstvý tymián, oloupané a nakrájené brambory, vyloupanou kukuřici. Přidáme-li i klasy, dodají polévce zvláštní chuť. Až začne polévka bublat, zmírníme oheň a vaříme 10-15 minut, až jsou brambory měkké. Je-li polévka řídká, zahustíme ji tím, že rozmačkáme brambory. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.