Kukuřičná chowder

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
23 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky slaniny nakrájíme příčně na proužky, cibuli pokrájíme nadrobno, papriku pokrájíme na malé kostičky, brambory na menší kostky.
  • 2
    V hluboké pánvi opečeme slaninu, přimícháme cibuli a opékáme spolu asi 2 minuty. Přidáme pokrájenou papriku, brambor, vodu a sůl. Pomalu vaříme do změknutí brambor, asi 10 až 15 minut.
  • 3
    Ve 4 lžících mléka rozmícháme mouku dohladka, vlijeme do polévky a za stálého míchání několik minut povaříme. Přilijeme zbylé mléko a znovu uvedeme k varu. Přidáme smetanu, kukuřici, petrželku nakrájenou nadrobno a pepř. Necháme na mírném ohni prohřát, ale už nevaříme.
  • 4
    Polévka se podává horká.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.