Kukuřičná chowder
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kusBrambory
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceMouka polohrubá
- 300gramůKukuřice mražená
- 200mililitrůMléko polotučné
- 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5kusPaprika zelená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
23 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Plátky slaniny nakrájíme příčně na proužky, cibuli pokrájíme nadrobno, papriku pokrájíme na malé kostičky, brambory na menší kostky.
- 2V hluboké pánvi opečeme slaninu, přimícháme cibuli a opékáme spolu asi 2 minuty. Přidáme pokrájenou papriku, brambor, vodu a sůl. Pomalu vaříme do změknutí brambor, asi 10 až 15 minut.
- 3Ve 4 lžících mléka rozmícháme mouku dohladka, vlijeme do polévky a za stálého míchání několik minut povaříme. Přilijeme zbylé mléko a znovu uvedeme k varu. Přidáme smetanu, kukuřici, petrželku nakrájenou nadrobno a pepř. Necháme na mírném ohni prohřát, ale už nevaříme.
- 4Polévka se podává horká.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.