Kukuřičná nádivka
65 min.
Ingredience
- 300gramůChléb celozrnný pšeničný
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1kusCeler řapíkatý
- 4lžíceŠalvěj čerstvá
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 4lžíceVývar drůbeží
- 0,5kusPaprika červená
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
21 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kukuřičný nebo celozrnný chléb nakrájíme na kostky a nasucho opečeme na pánvi nebo na plechu dozlatova. Necháme vychladnout a vsypeme do mísy.
- 2V pánvi na 60 g másla smažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený řapíkatý celer a na kostičky nakrájenou papriku asi 5 minut. Přidáme nasekaný česnek a ještě krátce smažíme.
- 3Obsah pánve přesuneme ke chlebu v míse. Vmícháme nasekanou čerstvou šalvěj a podle chuti osolíme a opepříme. Vlijeme rozšlehané vejce, vývar a vše dobře promícháme.
- 4Směs vložíme do máslem vymazané obdélníkové formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 5Nádivku podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k pečenému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.