Kukuřičné noky s hlívou ústřičnou a bylinkami

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a tvrdou spodní část odřízneme. Houby pokrájíme na plátky. Omyjeme a drobně pokrájíme lístky čerstvých bylinek: petrželovou nať, šalvěj, tymián a majoránku. Očistíme cibuli s česnekem, který prolisujeme, cibuli pokrájíme nadrobno. Oba druhy sýra nastrouháme, dáme do mísy a promícháme.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu 1.1 dl vody, 1 lžíci másla, zmírníme teplotu, přidáme sůl a pomalu přisypáváme kukuřičnou krupici. Za občasného míchání ji pomalu vaříme, necháme jen probublávat přibližně 20 minut. Když kukuřice zhoustne na hustou kaši, odstavíme ji z plotny.
  • 3
    Mezitím v pánvi rozpálíme olej s máslem. Zpěníme cibuli s česnekem, přidáme hlívu, všechny bylinky kromě petrželky a za stálého míchání pomalu smažíme dozlatova (10-13 minut). Ochutíme solí (0.5-1 lžička), bílým pepřem, přimícháme petrželku, 2 lžíce Crème fraîche a odstavíme z plotny.
  • 4
    Dvěma polévkovými lžícemi, které vždy namočíme do poháru s vodou (2 dl), vykrajujeme z horké kukuřičné kaše noky a dáme je do mísy se sýrem a v sýru je obalíme.
  • 5
    Na talíře nabereme usmaženou hlívu ústřičnou s bylinkami, přidáme k ní kukuřičné noky a podáváme.
  • 6
    Domácí krémová smetana - Crème fraîche [37800]:
  • 7
    Den předem vyšleháme 2.5 dl zakysané smetany se 2 lžícemi podmáslí. Šleháme 1 minutu na konzistenci krému, pak zakryjeme a necháme v pokojové teplotě 12 hodin stát.
  • 8
    Druhý den takto připravenou krémovou smetanu použijeme podle potřeby k ochucení pokrmů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.