Kukuřičné noky s treskou
60 min.
Ingredience
- 20gramůBazalka
- 300gramůMouka kukuřičná
- 30gramůSýr Parmezán
- 40gramůMáslo čerstvé
- 300gramůTreska aljašská
- 300gramůRajčata
- 50gramůCibule
- 40gramůPetržel - nať
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 1kusČesnek
- 50mililitrůOlej olivový
- 1,25litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
24 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme noky. V hrnci uvedeme do varu 1,25 litru vody, osolíme ji a postupně do ní přisypáváme kukuřičnou mouku. Za častého míchání dřevěnou vařečkou vaříme polentu asi 50 minut. Přitom ji průběžně odlepujeme od stěn a ode dna.
- 2Mezitím si připravíme omáčku. Stáhneme z tresky kůži, rybu vykostíme a nakrájíme na kousky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pak je nahrubo nakrájíme. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme. Opereme petrželku a bazalku a nasekáme.
- 3Do pánve nalijeme olej a osmažíme něm cibuli a česnek. Přidáme pokrájenou tresku, krátce ji za častého míchání osmažíme. Přisypeme nasekaná rajčata, špetku soli a špetku mletého pepře, při mírné teplotě za občasného zamíchání všechno 20 minut dusíme pod pokličkou. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a bazalku.
- 4Stáhneme hrnec s polentou ze sporáku, vmícháme do ní pokrájené máslo a nastrouhaný sýr, vše dobře promícháme a pomocí dvou lžic opláchnutých ve studené vodě tvoříme noky a rozdělujeme je na jednotlivé talíře. Přelijeme je horkou omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.