Kukuřičný vývar s opečenou hlívou dochucený humrovým olejem
90 min.
Ingredience
- 500gramůHlíva ústřičná
- 150mililitrůOlej olivový
- 4stroužkyČesnek
- 15gramůSůl
- 15gramůPepř černý mletý
- 1,5litryVývar zeleninový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCibule
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžícePažitka
- 350gramůKukuřice
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
53 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hlívu důkladně nožem očistíme, příliš dlouhé nožičky zkrátíme, zakápneme olivovým olejem, ochutíme solí, pepřem a přidáme na plátky pokrájený česnek. Odložíme do lednice, necháme několik hodin marinovat, těsně před podáváním vyjmeme, při střední teplotě opékáme na pánvi po cca 5 - 7 minut.
- 2Kukuřičná zrna zalijeme vývarem, přivedeme k varu a povaříme přibližně 30 minut. Poté je scedíme, část kukuřice odložíme na dozdobení, polévku necháme na mírném ohni ještě dalších 30 minut pomalu odvařovat.
- 3Mezitím cibuli na jemno nasekáme, necháme zpěnit na rozpáleném másle. Přidáme vařenou kukuřici, společně restujeme dalších cca 10 minut. Zalijeme připravenou polévkou, krátce povaříme a pomocí ponorného mixéru důkladně rozšleháme. Dle chuti osolíme, opepříme, scedíme přes jemný cedník. Polévku udržujeme teplou.
- 4Nať jarní cibulky opláchneme, pokrájíme na delší kousky, krátce ji osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme kukuřici odloženou na dekoraci a prohřejeme. Na závěr mírně osolíme.
- 5Při servírování rozdělíme horkou polévku do misek, doprostřed každé vložíme orestovanou nať cibulky, kolem dozdobíme houbami. Poypeme kukuřicí a nasekanou pažitkou, zakápneme humrovým olejem, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.